zondag 19 juli 2015

Sumo review vestigingen Rotterdam 1, Hilversum & Rotterdam Markthal

SUMO!

Het afgelopen jaar hebben een vriendin en ik verschillende Sumo restaurants gereviewd voor jullie!

Huh, zullen een paar van jullie zeggen, maar die zullen toch ongeveer hetzelfde zijn?? Nou, qua menu vaak wel, maar qua smaak, sfeer, locatie/bereikbaarheid en uitstraling vaak niet. Daarom zijn we langs verschillende Sumo vestigingen gegaan en hebben we ze voor jullie gewaardeerd met het volgende punten systeem:Smaak: max. 20 punten. Waar we onder andere op letten bij dit aspect:
- Smaak
- Temperatuur van de sushi's en de warme gerechten
- Kwaliteit

Sfeer: max. 10 punten. Waar we onder andere op letten bij dit aspect:
- De service: Hoe gaan de bediendes met ons om?

Uitstraling: max. 10 punten. Waar we onder andere op letten bij dit aspect:
- Hoe ziet de vestiging eruit? (Schoon? Is er versiering?)

Locatie/bereikbaarheid: max 10 punten. Waar we onder andere op letten bij dit aspect:
- Is de vestiging goed te bereiken? We hebben vooral gekeken of de vestiging dicht bij een station lag. Wij zijn studenten en reizen dus veel met het OV (vandaar dat we juist hierna keken).

Rotterdam 1
We hebben deze vestiging als volgt gewaardeerd:
Smaak: 18 punten. We hebben hier al meer dan drie keer gegeten en telkens zijn we het erover eens dat de sushi's heerlijk smaken. Ze zijn qua grootte precies goed (passen goed in je mond). Maar ook de hoeveelheden van bijv. de advocado en zalm zijn goed. Laat ik het zo zeggen, ze zijn niet zuinig bij deze vestiging! Ook belangrijk: de sushi's zijn koud en alle warme gerechten warm (geloof me, zoals je later zult lezen is dat niet altijd vanzelfsprekend).
Sfeer: 9, We hebben tot nu toe altijd vriendelijke bediendes gehad. Ze lachen en zijn vrolijk.
Uitstraling: 8, Het interieur van deze vestiging ziet er prima uit. De indeling van het restaurant is goed en we vinden dat het restaurant er gezellig uitziet.
Locatie/ bereikbaarheid: 9. Deze Sumo ligt heel dicht bij Rotterdam Centraal. Hierdoor is het enorm goed bereikbaar!

Gemiddelde cijfer: 8,8. Kortom: Deze vestiging is top!

Hilversum 
We hebben deze vestiging als volgt gewaardeerd:
Smaak: 13 punten. Ja, dit was dus één van de vestigingen waar de sushi's opvallend warm waren. Zo zijn de maki's met komkommer bijna altijd koud, maar bij deze vestiging leken ze al wel even buiten te hebben gestaan... Ze kwamen in ieder geval niet uit de koelkast denk ik. We twijfelde bij een paar sushi's of het verstandig was om ze in ons mond te stoppen. Er zit namelijk toch vaak rauwe vis in die sushi's. Ook de smaak vonden we van veel sushi's niet zo top.
Sfeer: 6, We kregen onze bestellingen op tijd, maar we vonden de bediendes best afstandelijk. Ook lieten we per ongeluk ons drankje vallen. Meestal zie je dan dat bediendes vaak wel komen helpen met opruimen, maar bij deze vestiging keken ze er even naar en toen liepen ze weer weg... We hebben het natuurlijk zelf opgeruimd hierna, maar we vonden het wel jammer. Je hoeft opzicht niet te helpen met opruimen, maar je kan ons wel wat doekjes geven. Dat maakt het opruimen een stuk makkelijker! :)
Uitstraling: 7, Het restaurant zag er prima uit.
Locatie/bereikbaarheid: 8, Het restaurant is prima bereikbaar. Je kan de trein nemen richting Hilversum en je moet dan een stukje lopen richting de stad en dan ben je er.

Gemiddelde cijfer: 6,8. Kortom: Naar deze vestiging zouden we niet snel terug gaan...

Rotterdam Markthal
Smaak: 18 punten. Net als de andere vestiging in Rotterdam is de smaak van de sushi's heel erg goed! De sushi's zijn koud en de warme gerechten zijn lekker warm. Kijk overigens wel uit voor je tong als je de courgettes besteld. Deze komen volgens mij rechtstreeks uit de pan (wat heel goed is!), maar ze zijn hierdoor wel gloeiend heet hahaha! Ik houd er van, maar je kan jouw tong/gehemelte wel goed verbranden.
Sfeer: 8, de bediendes zijn vriendelijk en toen wij aan een tafel voor 2 personen gingen zitten, kwamen ze naar ons toe om te zeggen dat we ook aan de grotere tafel (voor 4 personen) mochten gaan zitten. Zodat we meer ruimte hadden (hoe lief!).
Uitstraling: 8,5, we vonden deze vestiging heel mooi! Vooral de (nep)bloemen en bomen zorgen voor een leuke uitstraling!
Locatie/ beschikbaarheid: 8, Deze vestiging zit in de markthal. Als je naar station Rotterdam Blaak gaat, hoef je alleen maar een klein stukje te lopen en dan ben je er al!

Gemiddelde cijfer: 8,5. Kortom: Deze vestiging bevalt ons net als de andere vestiging in Rotterdam zeer goed!

Dit was de eerste review en er zullen nog een paar volgen. De tweede review zal binnenkort online komen staan. Daarin zullen de vestigingen Den Haag 2, Haarlem en Amsterdam 3 worden gereviewd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten